Banden balanceren

Een stuur of stoel kan tijdens het rijden trillen. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van onbalans. Heeft u hier last van? Laat dan uw banden balanceren. Bij het balanceren van de banden wordt het gewicht van de auto weer gelijkmatig verdeeld over de vier banden. De trillingen van uw stuur of stoel zullen hierdoor verleden tijd zijn. Dit zorgt ervoor dat u weer comfortabel de weg op kan. Merkt u dat uw stoel of stuur trilt? Kom dan snel langs en wij helpen u verder.

Hoe merkt u dat uw banden niet in balans zijn?

Of u nu op winterbanden, zomerbanden of 4-seizoenenbanden rijdt, alle banden kunnen uit balans raken. Voelt u trillingen in uw stuur of stoel? Dan is de kans groot dat uw banden niet meer in balans zijn. Hierdoor rijdt u minder veilig en minder comfortabel. Bent u te hard door een diepe kuil gereden of zijn uw banden op een andere manier te veel beschadigd? Dan is de kans aanwezig dat uw banden ovaal zijn geworden. Als dit gebeurt, kunnen wij uw banden zeer waarschijnlijk niet meer repareren. Dan is het slim om uw banden te laten vervangen.

Waarom moet u uw banden laten balanceren?

Het uit balans raken van de banden kan iedereen overkomen. Als u iets merkt, schroom niet om langs te komen. Wij geven u 6 redenen, wanneer en waarom u uw banden moet laten balanceren:

  • Wanneer u nieuwe banden, wielen of velgen koopt
  • Wanneer u uw banden wisselt van winter- naar zomerbanden of andersom
  • Wanneer u door een diepe kuil bent gereden en hierna twijfelt over de balans van de auto
  • Als u trillingen aan de stoel of het stuur voelt
  • Na reparatie van uw banden
  • Na elke 10.000 kilometer of steeds na 1 of 2 jaar. Afhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt per jaar

Als wij nieuwe banden monteren of gebruikte banden repareren, zorgen wij er altijd voor dat deze gebalanceerd worden, voordat ze weer de weg op gaan.

Het verschil tussen balanceren en uitlijnen

Het balanceren en uitlijnen van de banden wordt vaak door elkaar gehaald. Met wat is precies het verschil? Zoals hierboven is uitgelegd zorgt het balanceren van de auto ervoor dat het gewicht van de auto gelijkmatig wordt verdeeld over de vier banden. Dit zorgt ervoor dat de auto weer zonder trillingen de weg op kan. Het uitlijnen van de banden betekent dat de banden worden bijgesteld tot deze weer loodrecht en evenwijdig staan ten opzichte van het stuur. Zowel het balanceren en uitlijnen van de banden bevordert de rijveiligheid.

Hoe balanceren wij uw banden en hoeveel kost het?

In onze garage hebben wij de juiste apparatuur voor het balanceren van uw auto. De kosten voor het balanceren van uw auto verschillen per auto en band. Neem gerust contact op voor een precieze inschatting van de kosten. De duur van het balanceren van uw auto duurt vaak 30 – 60 minuten (10-15 minuten per band/wiel). Hierna kan de auto weer meegenomen worden.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden rondom het balanceren van uw banden? Maak dan een afspraak en kom langs!