Banden montage

Als u bij UwBandenspecialist nieuwe banden aanschaft is het natuurlijk wel zo fijn dat deze banden ook gelijk op de velgen geplaatst worden. Sommige mensen doen dit zelf, maar wij kunnen dit ook voor u doen. Dit doen wij tijdens onze banden montage service. Door het ons te laten doen weet u zeker dat het goed zit. Uiteraard kunt u na de aankoop van de banden bepalen of u deze zelf monteert of dat u de banden montage door ons laat doen. Mochten de banden niet gekocht zijn bij UwBandenspecialist, dan kunnen wij u nog steeds helpen bij de montage van de banden.

Hoe werkt de montage van uw banden?

Banden montage gebeurt met professionele apparatuur. Hiervoor gebruiken wij onze eigen banden montageapparaat. Allereerst zullen wij de band insmeren met een bandenpasta of montagewax. Op deze manier zal de band makkelijker op de velg glijden, zonder dat wij hiervoor al te veel druk hoeven te zetten. Dit voorkomt beschadiging aan de band. Nadat de band op de velg is gedraaid, wordt de band op spanning gebracht. Eerst gebeurt dit zonder binnen ventiel tot ongeveer een spanning van 3.5 bar. Als dit allemaal in orde is, wordt het binnen ventiel er ingedraaid zodat de band volledig op spanning kan worden gebracht. Als laatste kan het ventieldopje erop om ervoor te zorgen dat de band volledig luchtdicht blijft.

Balanceren en uitlijnen van de banden

Na de montage van de banden kunnen wij de banden ook balanceren. Een auto met banden die niet goed gebalanceerd zijn, zal vaker trillen. Deze trillingen kunnen zowel bij het stuur als bij de stoel voorkomen. Bij het balanceren van de banden zorgen wij ervoor dat het gewicht van de auto gelijkmatig wordt verdeeld over alle vier de banden. Bij nieuwe banden is het dan ook aan te raden om dit altijd door ons te laten doen, zodat u met een veilig gevoel de weg op kan.

Ook kunnen wij uw banden uitlijnen. Een auto zonder uitgelijnde banden brengt gevaar met zich mee. Als dit het geval is, wijkt de stand van de wielen af ten opzichte van het stuur. Dit zorgt ervoor dat, wanneer u uw stuur loslaat, dat uw auto niet rechtdoor gaat. Bij het uitlijnen van de banden worden deze afwijkingen gecorrigeerd. Door de gevaren die het met zich meebrengt, is het verstandig om dit te laten controleren.

Wat kost een banden montage?

Monteren is bij UwBandenspecialist meer dan alleen het monteren van de banden. Zoals uitgelegd kunnen wij ook uw banden balanceren en uitlijnen. Hierdoor garanderen wij een optimale wegligging en een hoog rijcomfort. U rijdt veilig, zuinig en comfortabel onze garage uit. De kosten hangen af van uw keuze. Wilt u de banden alleen laten monteren en niet uit laten lijnen en balanceren? Dan is het uiteraard goedkoper dan wanneer u dit wel wilt. Neem gerust contact op voor een precieze inschatting van de kosten.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden rondom de montage van uw banden? Maak dan een afspraak en kom langs!