Velgen vervangen

Elke soort auto heeft velgen nodig. Een nieuwe auto wordt altijd in de fabriek uitgerust met velgen die door de fabrikant gekozen worden. Hiervoor worden de velgen gekozen die het beste bij de auto passen. Vaak zijn dit algemene velgen. Daar kunt u prima op rijden, maar soms is het leuk om de auto net wat mooier te maken door het gebruik van velgen die u juist mooi vindt. De keuze van de velg kunt u uiteraard helemaal zelf maken. Maar een velg kan niet voor altijd mee. Na het rijden van veel kilometers of bij het oplopen van schade, is het vaak nodig om de velg te vervangen. Wij leggen u uit wat u dan het beste kan doen.

Werkwijze vervangen velgen

Van tevoren ontvangt u een prijsopgave van de totale kosten voor het vervangen van uw velgen. Deze zullen we, voordat we aan de slag gaan, met u doornemen. Met onze apparatuur en kennis kunnen wij uw velgen op een juiste manier vervangen. Wij zullen dit op een deskundige wijze uitvoeren en wij brengen dan ook advies uit over het kiezen van de juiste velgen. Goed om te weten; nieuwe velgen zijn makkelijker vervangbaar dan oude velgen. De velgen van klassieke of zeer oude auto’s zijn soms niet meer leverbaar, dan is het juist slim om uw velgen te laten repareren.

Hoelang duurt het vervangen van uw velgen?

In onze garage hebben wij de meest moderne apparatuur voor het vervangen van uw velgen. U kunt hierbij zelf de keuze maken of dat u wacht totdat wij klaar zijn of dat u op een later moment terugkomt om uw auto weer op te halen. Voor een precieze inschatting van de totale kosten of de tijdsduur, neem gerust contact op.

Velgen zelfstandig vervangen

Zoals uitgelegd kunt u bij ons terecht voor het vervangen van uw velgen. Het laten verwisselen van velgen is relatief goedkoop en wordt meestal door professionals gedaan. Toch is het ook mogelijk om dit zelf te doen. Wanneer u van plan bent om uw velgen zelf te vervangen, volg dan deze stappen:

  1. Zet de auto in de 1e versnelling en trek daarna de handrem aan.
  2. Draai de wielbouten los, doe dit kruislings, maar haal ze er nog niet uit.
  3. Plaats de krik onder de auto en krik de auto hiermee op. Zorg ervoor dat het wiel net loskomt van de grond.
  4. Nu kunnen de bouten volledig losgedraaid worden.
  5. Verwijder de velg en band van de as, leg deze naast u neer.
  6. Plaats de nieuwe velg met band op de as, zorg ervoor dat deze vlak tegen de as aan zit.
  7. Draai de bouten weer kruislings terug erin.
  8. Laat de auto weer zakken.
  9. Draai de wielbouten nog één keer stevig vast, hiervoor kunt u het beste een momentsleutel gebruiken.

Als u dit stappenplan doorloopt, is het mogelijk de velgen zelf te vervangen. Heeft u toch liever dat wij dit doen? Neem dan contact op.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor het vervangen van uw velgen? Maak dan een afspraak en kom langs!