Velgen reparatie

Dat de banden een belangrijk onderdeel van de auto zijn, is welbekend. De juiste banden zorgen voor een veilige autorit. Alle banden liggen op velgen en deze kunnen beschadigd raken. Het rijden over hobbelige wegen of het raken van een stoeprand kunnen uw velgen beschadigen. Een beschadigde velg zorgt ervoor dat u uw stuur voelt trillen. Uw auto kan zelfs uit koers raken, wat vervolgens weer een ongeval kan veroorzaken. Op de meeste auto’s (vanaf bouwjaar 2014) zit een TPMS-sensor, deze sensor geeft de bandenspanning weer op je dashboard. Bij kapotte velgen kan de TMPS-sensor misleidende informatie geven.

Wanneer zijn uw velgen toe aan reparatie?

Velgen kunnen vervormd, ingedeukt of gescheurd raken. Vaak zijn kapotte velgen met het blote oog niet te ontdekken. Dit probleem is sneller merkbaar bij een rijdende auto. Hoe sneller u rijdt, hoe beter het te merken valt. U kunt kromme velgen herkennen aan onderstaande situaties:

  • Het stuur trilt tijdens het rijden
  • De stoel of de achterbank trilt tijdens het rijden
  • Uw auto trilt bij een bepaalde snelheid (dit komt vaak voor rond 80 kilometer per uur)

U kunt uw velgen controleren door uw wielen op een krik omhoog te halen. Zet uw handrem los of uw versnelling in neutraal. Hierna kunt u het wiel ronddraaien en aan de binnenkant of buitenkant de velg zien. Bij vervormingen in de velg is de kans groot dat uw velg kapot is. Laat u uw velgen liever door ons controleren en herstellen? Kom snel langs.

Werkwijze reparatie velgen

Voorafgaand aan de reparatie bekijken we wat er precies beschadigd is. Hierna maken we een prijsopgave, deze nemen we uiteraard met u door. Van tevoren maken wij de overweging of het goedkoper is om uw huidige velg te laten repareren of om juist een nieuwe velg aan te schaffen. Relatief nieuwe velgen zijn makkelijker vervangbaar dan oude velgen. De velgen van klassieke of zeer oude auto’s zijn vaak niet meer leverbaar, hiervoor is reparatie vaak een betere optie. UwBandenspecialist beschikt over de juiste apparatuur en kennis om uw velgen op een correcte manier te herstellen. Voor de reparatie leggen wij onze aanpak uit, zodat u hiervan op de hoogte bent. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om velgenreparatie op deskundige wijze uit te voeren.

Hoelang duurt de reparatie van uw velgen?

In onze garage hebben wij de meest moderne apparatuur voor het repareren van uw velgen. De tijd van het repareren hangt af van de totale schade. Voor het richten van uw velg of het repareren van een beschadigde velg neem contact op met de vestiging. Dan bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor het repareren van uw velgen? Maak dan een afspraak en kom langs!