De juiste band kiezen

Hoe kies ik de meest geschikte band voor mijn auto?
De meest geschikte band is afhankelijk van uw auto, rijstijl. het aantal KM per jaar en de omstandigheden waarin u zult rijden. Alle banden die bij de Uw Bandenspecialist vestiging aangeboden worden, voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. U kunt dus met een gerust gemoed bij Uw Bandenspecialist op zoek gaan naar de meest geschikte band voor uw wagen.

Een band kiezen doe u in functie van volgende criteria:

  1. De type auto waarmee u rijdt. (Merk, type, motorvermogen, EV, Hybride etc).
  2. Het weer in de regio waar u woont en of u met de auto op vakanties gaat (Zomervakantie, wintersport ..) en natuurlijk de bandtype keuze.
  3. Uw rijstijl. Ben u een sportieve rijder of wil u comfort of juist een stille band.
  4. Uw budget is natuurlijk ook essentieel. Natuurlijk wilt u een veilige band, maar kwaliteit kan wel degelijk verschillen.

Het nieuwe EU bandenlabel kan u ook in uw keuze op weg helpen! Hierin wordt onderscheid gemaakt in Brandstofefficiency,

1. De type auto waarmee je rijdt

Elke wagen is anders en daarom is het belangrijk om de banden te kiezen in functie van uw auto. Uw Bandenspecialist kunt u op basis van zijn expertise duidelijk meegeven welke banden het beste presteren onder uw auto.

2. Het weer

Afhankelijk van het weer in de regio waar u woont en rijdt, heeft u mogelijk voor verschillende seizoenen andere banden nodig. Als de temperatuur tijdens de wintermaanden onder de 7°c daalt, wat in Nederland doorgaans het geval is, dan is het niet verstandig om ’s winters op uw zomerbanden te blijven rijden: dan zijn winterbanden een echte must!

3. Rijstijl

Vergeet niet rekening te houden met uw rijstijl wanneer u banden kiest. Zo is kilometrage van belang als u vaak lange reizen maakt. Hebt u een sportieve rijstijl, overweeg dan banden met voldoende grip in de bochten.

4. Je budget

Hoewel het onmogelijk is om te voorspellen hoe lang je banden zullen meegaan of hoeveel brandstof ermee kan worden bespaard, kan Uw Bandenspecialist advies geven over de beste prijs-kwaliteitsband in functie van uw rijbehoeften en budget.

Uw Bandenspecialist zoeken