Runflat banden

Wanneer u een lekke band hebt, moet u gauw langs de weg stoppen en ervoor zorgen dat de lekke band gewisseld wordt. Doorrijden kan zorgen voor structurele, kostbare schade en is bovendien onveilig voor uzelf en anderen. Runflat banden lossen dit probleem op.

Runflat banden zijn banden waarmee u, ondanks plotseling spanningsverlies, toch veilig een bepaalde afstand kan overbruggen. Met deze banden kan u nog minstens 80 kilometer doorrijden, bijvoorbeeld naar de dichtsbijzijnde Uw Bandenspecialist vestiging. De band heeft versterkte zijkanten die het gewicht van de auto kunnen dragen, ook als er weinig of helemaal geen bandenspanning meer is. Runflat banden werken wel alleen in combinatie met een ingebouwd waarschuwingssysteem in de auto (TPMS). Op de display verschijnt een waarschuwing wanneer de band lek is.

Runflat banden beschikken over de volgende specifieke eigenschappen:

  • een stevigere wang (zijkant)
  • gebruik van een binnenring
  • extra grip rond de velg

Het is belangrijk om te weten dat een Runflat band lekrijden niet kan voorkomen. De band zorgt ervoor dat u niet op de vluchtstrook van een drukke weg uw band hoeft te vervangen, maar in plaats daarvan met de lekke band door kan rijden naar de dichtsbijzijndeUw Bandenspecialist vestiging om de band te laten repareren. Een ander voordeel daarvan is dat een reservewiel niet noodzakelijk meer is en dit bespaart weer ruimte en gewicht (brandstof).