Runflat banden

Banden zijn een belangrijk onderdeel van de auto. Goede banden zijn daarom essentieel, maar zelfs de beste banden kunnen kapotgaan. Runflat banden kunnen zelfs als ze lek raken nog prima doorrijden. De auto zal bij een snelheid van 80 kilometer per uur prima bestuurbaar blijven. Op deze manier houd je, ondanks een lekke band, toch de hoogste rijveiligheid.

Wat zijn runflat banden?

Wanneer u een lekke band heeft, moet u gauw langs de weg stoppen en ervoor zorgen dat de lekke band gewisseld wordt. Doorrijden kan zorgen voor structurele, kostbare schade en is bovendien onveilig voor uzelf en anderen. Runflat banden lossen dit probleem op. Runflat banden zijn banden waarmee u, ondanks plotseling spanningsverlies, toch veilig een bepaalde afstand kan overbruggen. Met deze banden kan u nog minstens 80 kilometer doorrijden, bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde UwBandenspecialist vestiging. De band heeft versterkte zijkanten die het gewicht van de auto kunnen dragen, ook als er weinig of helemaal geen bandenspanning meer is. Runflat banden werken wel alleen in combinatie met ingebouwde TPMS-bandenspanningssensoren  in de auto. Op de display verschijnt een waarschuwing wanneer de band lek is.

 

Runflat banden beschikken over de volgende specifieke eigenschappen:

  • Een stevigere wang (zijkant)
  • Gebruik van een binnenring
  • Extra grip rond de velg

Het is belangrijk om te weten dat een Runflat band lekrijden niet kan voorkomen. De band zorgt ervoor dat u niet op de vluchtstrook van een drukke weg uw band hoeft te vervangen, maar in plaats daarvan met de lekke band door kan rijden naar de dichtstbijzijnde UwBandenspecialist vestiging om de band te laten repareren. Een ander voordeel daarvan is dat een reservewiel niet noodzakelijk meer is en dit bespaart weer ruimte en gewicht (brandstof).

Voordelen van runflat banden

Hierboven is uitgelegd wat runflat banden zijn. Runflat banden kunnen dan ook enorm helpen wanneer u in een situatie komt waarbij het gaat om een lekke band. Maar wat zijn nou samengevat de voordelen van het rijden op runflat banden:

  • Nooit meer een reserveband nodig
  • Nooit meer een band wisselen langs de kant van de weg
  • Ongeveer 80 kilometer veilig doorrijden na een lekke band
  • Uw auto blijft goed bestuurbaar
  • Een signaal op uw dashboard geeft u een waarschuwing wanneer er iets mis is met de band

Maak vrijblijvend een afspraak om meer te weten te komen over de mogelijkheden rondom runflat banden.

Moet u de runflat banden nog wel (laten) controleren?

Net zoals bij elke andere band moet u deze banden regelmatig (laten) controleren op zowel bandenspanning als beschadigingen. Bij een te lage bandenspanning is het draagvermogen ook te laag. Als dit gebeurt kunnen de zijwanden vervormd raken, waardoor uw veiligheid en comfort achteruitgaan. Het is dan ook aan te raden om regelmatig uw runflat banden door UwBandenspecialist te laten controleren.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden rondom runflat banden? Maak dan een afspraak en komt langs!