Bandenspanning controle

Waarom is de bandenspanning zo belangrijk?
De bandenspanning kan invloed hebben op de handling van uw wagen, alsook het draaien, de remprestaties en de brandstofefficiëntie. Een band met de foute bandenspanning zal sneller slijten en kan uw veiligheid in het gedrang brengen.

Verifieer regelmatig uw bandenspanning
Zelfs bij ideale omstandigheden zullen banden leeglopen met ongeveer 0,69 bar of 1 pond per vierkante inch (psi) per maand. Meer nog als de temperatuur stijgt. Controleer de bandenspanning minstens één keer per maand en kijk ondertussen ook eens goed naar de profielen. De aanbevolen spanning is terug te vinden in de gebruikershandleiding van uw auto of op de wang van uw band.

Uw bandenspanning controleren.

  1. Koop een bandenspanningsmeter of gebruik de installatie bij uw plaatselijke pompstation. Veel pompstations bieden deze faciliteiten tegen minimale betaling of gratis aan.
  2. Controleer de spanning ’s morgens vroeg of wanneer uw banden koel zijn. Ze warmen op wanneer u rijdt, wat de spanning kan beïnvloeden.
  3. Schroef het ventiel op de band los en plaats de meter op het ventiel. Een kort sissend geluid is normaal.
  4. Lees de spanning op de meter af en vergelijk het met de aanbevolen bar of psi voor uw band. Kijk eerst naar de bar.
  5. Pas uw bandenspanning aan met een thuiscompressor of vul uw banden op bij uw plaatselijke pompstation.
  6. Controleer opnieuw uw bandenspanning met de meter en vergelijk met de aanwijzingen van de fabrikant.
  7. Plaats de ventieldoppen terug op elke band.

Zorg er zeker voor elke band te controleren. Als de daling in bandenspanning aanzienlijk is, is het tijd om de hulp in te roepen van Uw Bandenspecialist in de regio. Misschien ontsnapt er lucht door slecht passende velgen of een defect ventiel.

Uw Bandenspecialist zoeken